JOTI

JOTI administreres af ScoutLink-forbundet. Selvom JOTI kun varer én weekend, så er deres kommunikationsmuligheder tilgængelige hele året.

JOTI-chatten foregår primært via IRC-protokollen.

IRC

Hvis man selv har en IRC-klient kan man tilgå chatten via kommandoen /server chat.eu.scoutlink.net efterfulgt af /join #danish_youth eller /join #english.

Hvis man ikke allerede har en klient kan man enten vælge at anskaffe en eller at gøre brug af en midlertidig løsning. ScoutLink, som er ansvarlig for JOTI, har en ikke-udtømmelig liste af IRC-klienter. ScoutLink har også en integreret Webchat, som ikke kræver andet end et kaldenavn og et kanalnavn. Mibbit har også en Webchat, men der skal man først vælge ScoutLink serveren fra listen i midten.

De tilgængelige kanaler kan ses på ScoutLinks officielle kanalliste.

Vigtige kommander

/join #danish_youth
Forbind til kanalen ved navn "#danish_youth".
/nick mynick
Skift kaldenavn til "mynick", hvis det er tilgængeligt. Kaldenavne må indeholde bogstaverne A-Z og a-z, tal og underscores. Hvis et kaldenavn er registreret af en anden vil man automatisk blive omdøbt efter kort tid.
/query nick
Åbn privat samtale med personen med kaldenavn "nick". Modtageren vil først blive informeret når en besked er blevet sendt.
/ignore nick
Ignorer al kommunikation fra personen med kaldenavn "nick".

Andre muligheder

ScoutLink har også både en TeamSpeak-server og en Minecraft-server til rådighed. Hvis man enten har en mikrofon eller en Minecraft-klient, og har fået lov af en leder, kan man måske prøve disse muligheder.

Sikker Chat

  • Svar ikke på "ASL".
    Bemærk at ASL kan betyde lederassistent, men så vil det altid fremgå tydeligt af konteksten.
  • Vær forsigtig med at oplyse personlig information.
    Undlad som udgangspunkt at fortælle om dig selv uden for spejderlivet. Det kan være relevant at fortælle (ca.) hvor gammel man er eller hvor i verden man kommer fra, men ingen skal bruge din hjemmeadresse og sandsynligvis heller ikke dit navn.
  • Man må gerne linke til vores hjemmeside.
  • Personer med @ foran deres navn kan hjælpe jer hvis I har problemer.